Inbraakwerende kluizen

Er zijn diverse kluizen op de markt, waarbij het grootste onderscheid zit in inbraakwerende en brandwerende kluizen. Beide soorten hebben hun eigen unieke en belangrijke eigenschappen. Een inbraakwerende kluis is speciaal ontworpen om uw kostbaarheden te beschermen tegen aanvallen van buitenaf. Deze kluizen zijn in te delen in verschillende weerstandsklassen. De klasse wordt bepaald door verschillende factoren, zoals metaaldikte van de wand en kluisdeur en extra vertragende factoren die in de wanden zijn verwerkt.

Brandwerende kluizen

Een brandwerende kluis is speciaal gebouwd om de inhoud zoals belangrijke documenten en digitale media gedurende een bepaalde tijd te beschermen tegen de gevolgen van brand. Daarbij is de wandopbouw van cruciaal belang. Deze moet tijdens een brand niet alleen de hitte weerstaan, maar dient ook vocht en roetdeeltjes tegen te houden om de inhoud van de kluis te kunnen beschermen.

Kies altijd voor een gecertificeerde kluis. Er zijn helaas nog steeds veel kluizen op de markt waarvan beweerd wordt dat deze inbraakwerend of brandwerend zijn, maar die in de praktijk weinig bescherming bieden. Om de kwaliteit van onze kluizen te waarborgen worden deze in de meest moderne Europese fabrieken geproduceerd, getest en gecertificeerd door ECB-S, dé toonaangevende certificeringsinstantie voor inbraak- en brandwerende kluizen.

Het vinden van de juiste kluis kan door het overweldigende aanbod van allerlei soorten lastig zijn. Om u te helpen bij uw keuze leggen we u aan de hand van onderstaande vragen graag uit waar u op moet letten bij de aanschaf van een goede kluis.

 • Wat moet er in de kluis worden opgeborgen?

  Data op bijvoorbeeld een USB of dvd raakt sneller beschadigd bij een brand dan papier. Zij hebben een zwaardere bescherming nodig. Ook de hoogte van het geldbedrag of de totale waarde van uw kostbaarheden die u wilt opbergen in de kluis is van belang bij het kiezen van de juiste kluis.

 • Welke bescherming moet de kluis bieden?

  Er zijn verschillende kluizen in omloop. Kluizen die alleen beschermen tegen brand of juist alleen tegen inbraak. Maar er zijn ook kluizen die beide beschermingen bieden.

 • Welk slot?

  De keuze voor het juiste slot verdient zeker uw aandacht. Denk aan gebruiksgemak en mogelijkheden.

 • Waar wordt de kluis geplaatst?

  Wanneer de kluis op een verdiepingsvloer wordt geplaatst, kunt u kiezen voor een kluis met een zwaardere normering, omdat de kluis bij een brand door de verdiepingsvloer kan zakken. Bent u op zoek naar een inbraakwerende kluis, maar beschikt de ruimte waarin de kluis geplaatst wordt al over extra veiligheidsmaatregelen? Dan kunt u wellicht kiezen voor een kluis met een lagere normering.

 • Persoonlijke advies

Als aanbieder van gecertificeerde kluizen adviseren wij u graag. Dit kan door een afspraak te maken (06-53893879) waarbij wij bij u langskomen. Ook bent u van harte welkom in onze showroom te Buren.

 

Bekijk ons volledige aanbod aan kluizen in onze webshop