Normeringen en dekkingsadvies

Goede inbraakwerende kluizen en kasten zijn getest volgens Europese normeringen zoals EN 14450 en EN 1143-1. Bij het testen wordt de kluis aangevallen door testers die beschikken over relevante kennis, vaardigheden en inbraakgereedschap, zoals voorgeschreven in de norm.

• EN 1143-1 (Grade 0 t/m Grade V)

‘Grade’ wordt ook wel ‘Klasse’ of ‘CEN’ genoemd. De niveaus worden aangeduid met een Romeins teken (0 t/m V).

• EN 1143-2 (Grade 0 t/m Grade V)

Europese normering voor afstortkluizen. De gehele afstortkluis (inclusief afstortvoorziening) is getest op inbraakwerendheid.

• EN 14450 (S1 en S2)

Inbraakwerende kluizen met deze Europese normering zijn vooral geschikt voor dagwaardeberging en gebruik door particulieren.

indicatie waardeberging

Inbraakwerende kluis verankeren

Vrijstaande inbraakwerende kluizen met een gewicht van minder dan 1.000 kg moeten volgens de Europese norm worden verankerd aan de wand of vloer. Alleen dan zijn uw kostbaarheden pas echt beschermd tegen inbraak. Ook de weerstand van de verankering is een onderdeel van de test. Bovendien is een deugdelijke verankering ook een eis van de verzekering.

Gecertificeerd

Als bedrijf zijn wij officieel gecertificeerd om uw kluis op de juiste manier te verankeren. Vanaf medio juli 2022 zijn door de branchevereniging VGW in samenwerking met verzekeraars diverse richtlijnen opgesteld. Alleen officieel gecertificeerde bedrijven mogen een certificaat afgeven.

Bekijk ons volledige aanbod aan kluizen in onze webshop