ECB-S certificering

Helaas zijn er nog steeds veel kluizen op de markt die niet gecertificeerd zijn en waarbij in de praktijk blijkt dat ze niet voldoende bescherming bieden tegen het geweld van inbrekers. Omdat wij hoge eisen aan de kwaliteit van onze producten stellen, is een belangrijk deel van ons assortiment gecertificeerd door het ECB-S (European Certification Boards-Security), dé toonaangevende certificeringsinstantie voor brand- en inbraakwerende kluizen en kasten. Het ECB-S keurmerk staat voor kwaliteitsgarantie met betrekking tot veiligheidsproducten zoals kluizen, brandkasten, kluisruimtes, datakluizen en kluissloten. Deze kluizen onderscheiden zich in hoge mate van niet-gecertificeerde kluizen of kluizen met onbekende certificaten.

Bij kluizen en brandkasten die gecertificeerd zijn door het ECB-S kunt u altijd vertrouwen op een:
• onafhankelijk geteste en gecertificeerde kluis
• gelijkblijvende en gecontroleerde kwaliteit
• optimale prijs-/kwaliteitsverhouding
• gegarandeerde acceptatie door verzekeraars

ECB-S en verzekeraars

Het ECB-S keurmerk zorgt ervoor dat nare verrassingen in geval van schade worden voorkomen. Verzekeraars vertrouwen op de hoge kwaliteitsgarantie die de gecertificeerde producten met zich meebrengen. Verzekeraars vragen dan ook steeds vaker naar een ECB-S gecertificeerde kluis.

Testinstituten

Er zijn verschillende streng geselecteerde Europese testinstituten waar de bouwwijze van onze kluizen wordt gecontroleerd en waar de kluizen worden aangevallen door specialisten. Zij beschikken over relevante kennis, vaardigheden en inbraakgereedschap en testen de kluis in de meest ongunstige situatie. Een overzicht van deze keuringslaboratoria vindt u hieronder. Deze testinstituten zijn door certificeringsinstituut ESSA (European Security Systems Association), goedgekeurd en geaccrediteerd om ECB-S certificaten af te geven.
• VdS, Duitsland
• CNPP, Frankrijk
• Istituto Giordano, Italië
ECB-S label• SP, SBSC, SSF, Zweden

ECB-S label

Wanneer een kluis getest en gecertificeerd is, ontvangt de fabrikant een certificaat. Hiermee is de fabrikant gemachtigd om een type-plaatje aan te brengen aan de binnenkant van de kluis. Het ECB-S label geeft u meer informatie over het bouwjaar, certificaatnummer, gewicht, serienummer, de weerstandsklasse en volgens welke brand- en inbraakwerende normeringen de kluis is getest.

Bekijk ons volledige aanbod aan kluizen in onze webshop