Verankering

De Europese norm schrijft voor dat alle inbraakwerende kluizen tot 1000 kg deugdelijk verankerd moeten zijn. Een deugdelijke kluis verankeren is ook een eis van de verzekering. De Europees gecertificeerde kluizen EN 14450 en EN 1143-1 hebben speciaal ontworpen verankeringsgaten. Deze verankeringsgaten zijn onderworpen aan uitgebreide aanvalstesten. Al onze gecertificeerde kluizen worden geleverd met mechanisch verankeringsmateriaal.

Een mechanisch anker biedt daarentegen een vele hogere treksterkte. Bij correcte installatie in beton kunnen treksterktes worden behaald van ca. 1400 kg bij een anker van Ø16 mm. Veel niet Europees gecertificeerde kluizen worden geleverd met houtdraadbouten en pluggen voor de verankering. Met deze verankeringswijze wordt maar een weerstand behaald van ca. 80-100 kg. In de praktijk zijn de waardes echter lager.

Gecertificeerd

Kluizen-Advies.nl is een gecertificeerd bedrijf wat betreft het verankeren van uw kluis. De brancheorganisatie heeft in samenwerking met de Bond van Verzekeraars normen opgesteld hoe een kluis verankert dient te worden. Wij als bedrijf kunnen dat voor u verzorgen met een officieel document die geaccepteerd wordt door de verzekeraar.

Bekijk ons volledige aanbod aan kluizen in onze webshop