SKG-IKOB

(Stichting Kwaliteitscentrum Gevelbouw) is een onafhankelijke instantie, die al meer dan 35 jaar de kwaliteit en veiligheid van veiligheidsproducten bewaakt. Wanneer een product door de keuring van SKG komt, heeft u de garantie dat het daadwerkelijk inbraakwerend is. Ook veel hang- en sluitwerk producten zijn getest en gecertificeerd door SKG en mogen het keurmerk met sterren dragen. Aan de hand van het aantal sterren is zichtbaar hoe inbraakwerend het product is en hoeveel tijd de gemiddelde inbreker nodig zal hebben om het product te forceren.

skg 1 ster

Producten met één SKG-ster zijn niet zelfstandig inbraakwerend. Dit betekent dat deze producten altijd moeten worden toegepast in combinatie met tenminste één ander gelijkwaardig of een zwaarder gekeurd product. Het aantal sterren bepaald uiteindelijk of het binnendringen van inbrekers met drie of vijf minuten wordt vertraagd.

skg 2 sterren

Producten met twee SKG-sterren kunnen zelfstandig gebruikt worden. Hang- en sluitwerk met een SKG** keurmerk zorgen ervoor dat het binnendringen van inbrekers met drie minuten wordt vertraagd.

skg 3 sterren

Producten met drie SKG-sterren kunnen zelfstandig gebruikt worden en zijn extra zwaar inbraakwerend. Producten met een SKG*** keurmerk moeten inbrekers met zwaar gereedschap minimaal vijf minuten kunnen tegenhouden.

skg gecertificeerd

Deze producten kunnen aanvullend gebruikt worden en bieden alleen in combinatie met producten met een SKG** en SKG*** keurmerk voldoende bescherming tegen inbrekers.

Bekijk ons volledige aanbod aan kluizen in onze webshop